keskiviikkona, tammikuuta 29

Vika päivä - Utti "Hulkki" Hietala



























Sunnuntaina 26.1 estraadin valloitti naturaalikehonrakennuksen elävä legendä Utti "Hulkki Hietala. Mieshän tunnetaan myös suuren suurena tietolähteenä.. Kun pääsin pukkarista ulos, niin ei kerennyt kulua kahtaa minuuttia, kun Utti puhui jostain tutkimuksesta... Utti keräsi jengin koolle, lopulta tuli kolme treeniryhmää, jalkajengi, rintaolkapäätojentajat-jengi ja takareisikaksikko, Minä ja Mr Pee! Uttihan antoi meille heti spesiaalikohtelua, eli lupasi kurittaa meitä rankemmin. Kateltiin joku 40 minuuttia muiden treenejä, Utti opasti melkoisella antaumuksella kaikkia. Jalkatreenaajat käyttivät heti vetokumia jalkaprässissä, jokaisessa ryhmässä käytettiin mekaanista pudotusta ja vikaan sarjaan 2x pudotusta. Minä ja Mr. Pee pääsimme vikoina raudan äärelle:

Takareisitreeni Utti "Hulkki" Hietalan johdolla

Lämmittely
Heiluteltiin jalkoja hassuilla liikkeillä, molemmissa 1x20. Enpä ossaa muuta sanoa, kun että tämä oli joku takareisien erikoislämmittely ja Hulkki sanoi itse tekevänsä aina samat liikeet, kuulemma aktivoi lihakset kohti treeniä.

Treeni
1. Reiden koukistuksia roikkuen smithissä 3x
Tehtiin 3x10-12, jokaisen sarjan päälle mekaaninen pudotus eli helpotettiin liikettä päästämällä lantiota alas ja toistot pumppailen. Meille molemmille oli eka kerta, vähän mua mietitytti että mitenköhän tämmönen sika jaksaa edes roikkua tai saatika tehdä, mutta hyvinhän se meni?

2. Reidenkoukistus istuen 1x
Ensin tehtiin 1/3 liikeradalla alhaalta nitkutuksia stopeilla liikkeen alaosassa n. 15 toistoa nilkat ojennettuina suoraan, mekaaninen pudotus päälle samalla painolla, eli täysi liikerata, nilkkoja ei tarvinnut ojennella ja heilua sai penkissä miten tahtoon. Päälle kaksi pudotusta, painosta n. 1/3 pois kerralla.

3. SJMV tangolla
Puhtaalla tekniikalla, takareisillä hinkaten, alhaalta (ei kosketusta maahan) ja ylhäältä vajaita (vähän yli polvien). Utti painotti perseen viemistä mahdollisimman paljon taakse.
14x100kg
12x130kg
8x150kg
- Käytin Mr. Peen vetoremmejä kahdessa vikassa setissä, vikassa setissä oli liikaa painoja.. Perille meni aika isosti ja eikä ollenkaan mennyt ala- tai yläselälle! Jatkossa PERSETTÄ TAAKSE!

4. Reidenlähentäjiä ja -loitontajia ilmanpainelaitteessa
Tässä Utti otti kaiken ilon irti, kun pääsi namiskoista lisäämään ja pienentämään vastusta. Liikkeet putkeen superina kaksi kertaa molemmilla kerroilla pyramidi ylös ja alas, lopussa pito! Olipa aika vittumainen naistenliike! Kirjoitushetkellä sisäreidet on ihan muussina! Voin kertoa että tuli pidettyä älämölöä ihan v***sti, kun Utti laitto pitoon lisää painoja, kivaa se silti oli!

"Säälittävän vähän painoja, liikkuu, liikkuu!"

5. Jalkaprässi
Pohjasta, vajaita toistoja eli tehtiin n. 1/3 liikeradalla! Kelkka koko ajan liikkeessä Utti lisäsi koko ajan painoja,taisi lisätä aina 3-5 toiston jälkeen 50kg kerralla ja samalla periaattella otti pois. Olipa muuten harvinaisen vittumaisesti toteuttu jalkaprässisarja, tuntui tuolla tyylillä repivän ja raastavan takareisiä!

"Ammattilaiset suosittelevat täysiä liikeratoja" (C) Pakkiksen Gurut
no eivät muuten varmasti suosittele, se on nyt nähty

Seminaari
- max. 30g protskua bullshittiä. Tarvitaan vähintään 2g leusiinia proteiinisynteesin käynnistämiseen, yleensä se tulee 30 grammasta proteiinia
- Aamuhiilari bullshittiä -> mielummin protskua ja hiilaria. Jotkut ehkä tarvitsevat aamun käynnistämiseen hiilareita, mutta suositteli kokeilemaan 0 hiilarin politiikkaa!
- Hiilaria päivällä ja illalla, ei aamulla, ihan dieetilläkin, tutkimuksen mukaan paremmin fläsä palaa tuolla taktiikalla.
- Ari Uusitalon ohjeistama tekniikka ei ole ainoa oikea tapa ja suositteli vain +6v treenanneille.
- Ei ole yhtä oikeaa tapaa treenata. (AAMEN)
- Aloittelijoiden treeniohjelmat ja treenit on tiedettä, eli pelataan enemmän numeroiden kanssa esim. progressio pitäisi toteuttaa yksinkertasesti esim. ihan vaa levyjä lissee tasaiseen tahtiin!
- Kokeneen treenaajan/kisaajan treeniohjelma on enemmän taidetta eli ei pelata numeroilla ja otetaan enemmän huomioon yksilön tarpeet. Progressiota tietenkin haetaan, mutta ei siinä määrin tai niin yksinkertaisesti esim. kiloja lisäämällä.
- Huonosti hermottuneita lihasryhmiä voi/kannattaa treenata useamman kerran viikossa ja treenit kannattaa suorittaa itselleen pienillä painoilla puhtailla tekniikoilla.
- Hyvin hermottuneita lihoja voi runnoa, luultavasti kasvavat vaikka pelkästä piereskelystä.
- "Intra ei ole pelkästään mainosmiehien mainospuheita, se todella toimii!". Väh. 30g hiilaria mieluiten vitargoa, koska sitä voi laittaa mielin määrin sheikkeriin,  se imeytyy todella hyvin ja sen takia vatsa ei mene sekaisin. Intraan suolaa ja aminoita, ei heraa.
- "Jos pitäisi valita hyvän intran ja palkkarin väliltä, sata kertaa sadasta valitsisin intran"
- Saman lihaksen treenaaminen on erikoiskeino/ase heikoille lihasryhmille. Aamulla raskaita suoria sarjoja failurea vältellen ja illalla enemmän pumppityylistä.. Treenien välissä 4-6h aikaa!
- Peterin treeneissä on aina jokin päätarkoitus, mitä treeniltä haetaan. Peetteri ei tee ihan mitä sattuu salilla, vaikka treeni onkin tuulesta temmattu aina liikkeiden osalta tai erikoistekniikoiden osalta.

EDIT 30.1:

Treenijuttuja käytiin todella kattavasti läpi ihan alottelijoiden ja kisaajien näkökulmasta, meni välillä niin syvälliseksi, etten edes yritä löpötellä samoista asioista, mutta tuossa asioita, jotka luultavasti ymmärsin oikein ja helppo selittää eteenpäin!

Oli ehdottomasti viikon paras seminaari. Utti käytti tutkimuksia, omia kokemuksia ja valmennettavien kokemuksia pohjana kaikille perusteluille ja näkökannoille. Täytyy kyllä nyt nostaa kädet ilmaan ja todeta, että ei perustallaajana kannata Utin metodeita kyseenalaistaa, vaikka ovathan ne matkan varrella ihmetyttäneet minuakin. Kyllä se ukko tietää mitä tekee!

Seminaarin jälkeen
Utti jutteli niitä näitä, cbb-kisoista mm. siitä kuinka Iranin joukkueella on lääkärit messissä kisoissa ja kuinka isoja kisaajia cbb kisaajat mm-tasolla ovat, väitti jopa että muuan isokokoinen suomalainen overall-voittaja on pienempi kuin perus cbb pitkän sarjan kisaaja. Kuulemma puntari- ja kisapainon välillä oli jollakin iranilaisella 12kg eroa! Hieman puhui fastin tuotteista.. Ja muuta shittiä. Utti muuten hieman valotti kisasuunnitelmiaan, meidän true fanien ei tarvi odottaa kovinkaan montaa vuotta, kun Utti alkaa taas dominoimaan cbb-lavoja!!

Utti on kyllä helvetin lepposa ja asiallinen äijä. Oli hauska huomata kuinka osasi jokaisen termin englanniksi, mutta suomeksi vähä meno takkusi välillä. RISPEKTIT UTIN SUUNTAAN, SIINÄ ON ÄIJÄ ISOLLA ÄÄLLÄ!

Katsokaas mikä aarre multa löytyy spesiaaliviikon jälkeen. Tämä täytyy säilyttää ja laittaa jotenkin seinälle!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti